AP pakt uit met eerste postgraduaat content marketing

Thursday, June 20, 2019

Onder de noemer Content Rules heeft de Antwerpse Hogeschool AP al een aardig palmares als het gaat om initiatieven rond content marketing: een congres, een posthogeschoolvorming… Volgend academiejaar wordt dit lijstje aangevuld met een postgraduaat content marketing, het eerste in ons land.

AP, voluit Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, presenteert zijn postgraduaat als een brede basisopleiding waar de deelnemers enerzijds een theoretische basis meekrijgen in de verschillende subdomeinen van het vak: branded content, native advertising, content advertising en brand journalism. Anderzijds is er een focus op het ontwikkelen van strategische en creatieve vaardigheden.

6 modules

De colleges worden gegeven door bekende namen als Frederik Picard (Reputations), Chris Van Gils (ContentMoon) en Frederik Marain (AP en VUB). Daarnaast komen ook nog tal van gastdocenten aan bod.

Zij zorgen samen voor een opleiding die bestaat uit 6 modules (goed voor in totaal 20 studiepunten):

  • Strategy, marketing, media
  • Storytelling, news content, editorial content
  • Visual content & branding
  • Digital & social content
  • Distribution, promotion & POE (Paid, owned en earned media)
  • Portfolio, business case & congress

Voor wie wil is er ook een ‘extended version’: die bevat hetzelfde programma, maar voegt daar een stage aan toe in een van leidende contentmarketing- of communicatiebureaus in ons land.

Zowel voor afgestudeerden als professionals

Dit postgraduaat richt zich op mensen die net een bachelor- of masterdiploma behaald hebben (die waarschijnlijk het meeste baat hebben bij de ‘extended version’), maar ook tot professionals die hun kennis in dit vakdomein willen uitbreiden.

De lessen lopen van oktober tot en met juni met een wekelijkse lesavond en een workshop van een dag (in het weekend) per module. Kostprijs: 2750 euro (3500 voor het ‘extended’ programma).

Op woensdag 26 juni organiseert AP een infomoment voor geïnteresseerden.

Alle informatie vind je op www.contentrules.be

comments

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.