Immoweb bewijst: content marketing hoeft niet steeds het warm water uit te vinden

Wednesday, January 29, 2020

Vaak denken we bij content marketing aan het creëren van nieuwe content. Maar wat als je de rol van content en de opbouw ervan kan optimaliseren om zo tot veel betere resultaten te komen? Goedkoper en minstens even doeltreffend. Cypres deed het voor Immoweb.

Vraag aan 10 mensen uit je omgeving om een immosite te noemen en de kans is groot dat ze allemaal Immoweb noemen. De zoekertjessite is sinds 1996 (!) actief en creëerde eigenhandig een segment. Vandaag is de site goed voor een kleine 300.000 bezoeken per dag. Daarmee is het nog steeds een van de meeste bezochte sites in ons land. Het moet enkel internationale spelers als Google, Facebook en Instagram en een aantal uitgevers (HLN.be, Nieuwsblad.be, …) laten voorgaan.

Er is echter een maar. Waar Immoweb in de jaren 2000 alleenheerser was, duiken er nu steeds meer andere websites in deze categorie op. Algemene zoekertjessites als 2dehands.be breiden hun immo-aanbod steeds verder uit en gespecialiseerde sites als Zimmo of Realo nemen hun deel van de koek.

 

De uitdaging

Puur op naamsbekendheid torent Immoweb nog boven zijn concurrenten uit, maar wie online gericht zoekt via zoekmotoren, komt niet steeds (als eerste) bij Immoweb uit. Bovendien hebben andere websites zich gespecialiseerd in het bieden van praktische informatie voor koper, verkoper, huurder en verhuurder.

Immoweb had zelf een blog en publiceerde artikels en dossiers om klanten te inspireren, maar een echte strategie zat daar niet achter. Hoog tijd om dat op te lossen. Met een focus op content marketing.

Bovendien ontwikkelt Immoweb steeds meer producten en diensten rondom de zoekertjes. Denk maar aan een online schattingstool voor een woning of een online huurcontract. Ook hiervoor kunnen blogposts een lead generator zijn.

De oplossing

Immoweb had al heel wat blogposts online staan en besloot om niet van een wit blad te vertrekken, maar de blogposts te laten optimaliseren door Cypres. Strategen bekeken de posts zowel inhoudelijk, vormelijk als technisch en deden de nodige aanbevelingen. Op basis daarvan werden de blogposts vervolgens herwerkt.

Het resultaat

In nauwelijks enkele maanden tijd werd de blog beduidend belangrijker als toegangspoort voor de intussen vernieuwde zoekertjessite. Ter vergelijking: de cijfers van de blog in december 2017 versus september 2019 (de lancering van de nieuwe blog) tonen een stijging met 66% in geconsulteerde pagina’s per sessie. De duur van een sessie steeg met maar liefst 272% en de bounce rate daalde met 17%. Bovendien is de blog nu ook klaar om de toekomstige uitdagingen van Immoweb aan te gaan.

Tot slot kwam Immoweb onlangs ook met een nieuwe site én een nieuwe blog. Zo zette het op SEO-vlak stevige stappen.
Op dit moment zijn een eerste reeks artikels in een aantal categorieën afgewerkt en gepubliceerd. Het gaat om een 100-tal artikels.

In 2020 staat een volgende inhaalbeweging gepland en zal er ook meer nieuwe content worden geproduceerd. Want door nieuwe onderwerpen aan te boren en door nog meer relevante SEO content te maken, wilt Immoweb nog beter (en liefst als beste) scoren in de zoekresultaten.

 

Meer info

•    BRAND: Immoweb
•    AGENCY: Cypres
•    INFO: https://blog.immoweb.be/

comments

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.