BOCA: Al aan inschrijven in deze categorieën gedacht?

Thursday, June 2, 2022

Sommige BOCA-categorieën zijn populairder dan andere. Vaak is dat ten onrechte. We overlopen een aantal onder hen, waar jouw initiatieven vast op hun plaats zouden zijn.

De Best Of Content Awards (BOCA’s) bekronen de beste contentmarketingcases in België. Er zijn – naast de Content People Awards – in totaal 29 categorieën waarin klanten en agencies hun beste contentmarketingwerk kunnen indienen. Zo kunnen steeds appels met appels vergeleken worden en worden de beste cases in het brede domein van content marketing bekroond.

Tussen die 29 categorieën zitten voor de hand liggende types zoals ‘Best Short Term Content Campaign B2C’ en ‘Best Distribution & Promotion Strategy’, jaar na jaar twee van de meest populaire categorieën. 

Maar een aantal andere categorieën zijn vaak wat minder gekend bij zowel bureaus als adverteerders. Heb jij al eens aan inschrijven gedacht in:

Best Use of PR in a Content Program

Content marketing gaat om owned media en (steeds meer) om paid media, maar een straf initiatief kan natuurlijk voor heel wat free press zorgen en zo de resultaten een stevige boost geven. We zijn op zoek naar de cases die hier vormelijk vernieuwend zijn of een straffe impact kunnen voorleggen.

Best Use of Native Advertising in a Content Campaign

De nood om paid media in te zetten wordt steeds groter. Native advertising is een contentmarketingtechniek en daardoor uitermate geschikt om de stap naar paid te zetten. Wie deed dat op de beste manier?

Best Print Publication B2B

Print op z’n retour? Misschien zijn er iets minder publicaties, maar heel wat adverteerders zetten papier héél bewust in, ook in B2B. We zoeken naar cases die print op een hedendaagse manier inzetten.

Best Print Publication B2E/member

Content marketing kan uitstekende resultaten boeken bij interne communicatie of om contact te houden met leden van een organisatie. Wie maakte het beste magazine voor deze doelgroep?

Best Print Cover

Bij de Craftsmanship Awards it’s all about vakmanschap.En hoe toon je die beter dan met een cover die de aandacht trekt?

Best Editorial

De aandacht trekken is één, de aandacht langdurig behouden is net wat content marketing van bijvoorbeeld advertising onderscheidt. Welke redactionele insteek én uitwerking maakte het verschil?

Best Illustration or Infographic

Illustraties en infographics zijn het domein van de strafste designers. Deze categorie zet hun werk in de spotlights.

Best Photography

Een goede foto werkt als een tandem met het verhaal. Een uitzonderlijke foto vertélt het verhaal. Welke afbeelding vat jouw contentmarketingboodschap perfect samen? Daarnaar zoeken we in deze categorie.

Best Blog/Content Platform

Een blog of content platform is de basis voor heel wat contentmarketingprojecten. Net daarom zouden we wat meer inzendingen in deze Craftsmanship-categorie willen zien.

Best Instructional and/or Demonstration Video (stand alone)

Video heb je in alle maten en gewichten, maar het medium gebruiken om iets uit te leggen of aan te leren, is een vak op zich. En dus ook een categorie op zich…

 

Tips van de twee juryvoorzitters om je kans op een BOCA te vergroten 

Schrijf je case(s) in 

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.