Categorieën: meer aandacht voor duurzaamheid, contentcampagnes én mensen en bureaus

Wednesday, June 9, 2021

De basis van de BOCA staat al enkele jaren als een huis. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de nieuwste evoluties in ons vakgebied, dat constant in beweging is, niet moeten meegenomen worden in de categorieën. Een overzicht.

De belangrijkste nieuwigheid is allicht de splitsing van de Content Marketing Awards in Content Strategy Awards en Content Distribution Awards. Het lijkt misschien een wat cosmetische ingreep zonder veel gevolgen, maar voor de organisatie geeft het aan dat de verspreiding van contentmarketinginitiatieven een vak op zich is. Een vak dat bovendien elke dag belangrijker wordt.

Daarnaast blijven de Craftsmanship Awards focussen op de meest indrukwekkende creaties, of dat nu op vlak van copy, fotografie, design, video of audio is. 

Nieuwe categorieën

Binnen de Content Strategy Awards vallen 3 nieuwe categorieën te noteren: Best Short Term Content Campaign B2B en B2C focussen op kortlopende initiatieven die campagneobjectieven hadden, terwijl Best Sustainable Strategy aangeeft dat de link tussen duurzaamheid en content marketing heel nauw is.

Binnen de Craftsmanship Awards is de subcategorie Best Overall Editorial toegevoegd. De award in die categorie gaat naar het meest lezenswaardige stuk. 

Aandacht voor mens én bureau

Tot slot zullen de jury’s zich buigen over de Content People Awards. Die gaan naar het Content Marketing Agency of the Year, de Content Marketer of the Year aan bureaukant en zijn vakgenoot aan klantenzijde. Voor deze awards kan geen case ingezonden worden. De genomineerden worden bepaald op basis van de input van de juryleden. Bij de twee laatste awards zullen de 3 genomineerden hun kandidatuur verdedigen met een filmpje. Het zijn de leden van de verschillende jury’s samen die zich over de winnaars zullen uitspreken. 

Ontdek alle categorieën in de entry kit 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.