De boekentip van… Jef De Busser

Sunday, January 20, 2019

Daniel Pink werd met ‘Drive’ en ‘To sell is human’ een bestseller auteur. In 2018 ging hij met ‘When?’ dieper in op het belang van timing op leven en werk. Met enige zin voor overdrijving veranderde dit boek het leven van Jef De Busser (Head Office)…

 

Waarover gaat het boek?
Daniel Pink heeft een helder, leesbaar boek geschreven over de (onbewuste) impact van timing op je dagelijks gedrag. Het is geen paradigm shifter, maar geeft je wel nieuwe inzichten en concrete doe-tips. De talrijke concrete voorbeelden onderschrijven de wetenschappelijke inzichten. Aan het einde van elk van de 6 hoofdstukken geeft hij concrete tips over hoe je die inzichten kunt toepassen. De moeite waard. 

 

Waarom heeft het zoveel voor je betekend?
Mensen zijn uniek. Het koetswerk, de motor en de mate van elektronica verschillen, maar het chassis is bij iedereen hetzelfde. Dat ‘chassis’ is aan de buitenkant niet te zien, maar bepaalt in grote mate ons gedrag en dat is fascinerend. Op basis van research geeft Daniel Pink inzichten in hoe timing onbewust het menselijk gedrag beïnvloedt.

Het boek geeft niet alleen inzicht in je dagelijkse taken, maar gaat ook dieper in op de research die aantoont wanneer je het beste met een nieuw dieet begint, waarom de meeste mensen op hun 39ste hun eerste marathon lopen, welke fases mensen doorgaan als ze op een project met een deadline werken, waarom je nooit nog in de namiddag naar het ziekenhuis gaat en waarom Meatless Monday meer kans op slagen heeft dan Vegan Thursday.

 

Wat heb je al veranderd in je werk of leven als gevolg van het boek?
Ik ben nog meer overtuigd van korte pauzes wanneer de namiddagdip de kop op steekt, nappucino's heb ik getest (niet op het werk evenwel) en die werken uitstekend. Verder is de research interessant om te toetsen bij het uitwerken van concepten, en meetings plan ik indien mogelijk steeds in in de namiddag.

 

Wat is je favoriete quote uit het boek?
“Afternoons are the Bermuda Triangles of our days"

 

Meer weten? 
Wil je meer weten over When? Bekijk dan zeker talk die Daniel Pink gaf bij Google: The Scientific Secrets of Perfect Timing

 

When, door Daniel Pink, is verkrijgbaar via oa. Bol.com, Standaard Boekhandel, ea.

 

Jef De Busser is Content Director. Je kan 'm volgen op Twitter of LinkedIn.

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.