Een revolutie in videomarketing?

Wednesday, June 15, 2016

Volgens Cisco zal 90 % van het webverkeer binnen drie jaar zal bestaan uit het posten en bekijken van video. Hoog tijd dus om nieuwe formats en trends in de schijnwerpers te zetten. Zo leer je hier alles over verticale of dronevideo’s en virtual reality – met leuke, inspirerende voorbeelden erbovenop.

 

 

TREND 1
Vertical video

 

Heeft natuurlijk alles te maken met de smartphone, waarmee je makkelijk verticaal video’s kan filmen én bekijken. Cijfers van Snapchat tonen aan dat verticale video’s tot negen keer meer worden afgespeeld dan de horizontale filmpjes.

 

Dit filmpje van Business Insider vertelt je er meer over.

 

 

 

TREND 2
Drones

 

Dronevideo’s zijn aan een ware opmars bezig. Ze zijn natuurlijk ideaal om evenementen of reisbestemmingen ‘in the picture’ te zetten. Of krijg jij niet het gevoel dat je volop mee in de actie zit bij het bekijken van dit filmpje?

 

TREND 3
Virtual reality

 

Opnames met 3D-camera’s geven je kijkers het gevoel dat ze volledig mee in je universum stappen, vanuit welke hoek ze ook kijken. Als je met je cursor over dit filmpje gaat of met je vinger swipet op je smartphone of tablet, kan je de hele omgeving verkennen. Cool!

 

 

 

Heb jij al leuke VR, verticale of drone video’s gemaakt? Stuur ons de link door, we zijn bijzonder benieuwd!

 

 

Inspired by http://www.adformatie.nl/blog/vijf-trends-voor-online-video-2016, written by Jente Kater.

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.