Eureka voor Agfa Healthcare

Saturday, October 31, 2015

Eureka, het innovatie-programma binnen Agfa Healthcare, wil wereldwijd innovatie bij haar werknemers aanwakkeren. Vanuit het idee dat er in ieder van ons een Einstein schuilt maakte BeContent voor hen dit animatiefilmpje.

 

Agfa Healthcare - EUREKA - innovation program from BeContent on Vimeo.

 

Agfa Healthcare is wereldwijd leider in de snel groeiende markt van geïntegreerde IT en beeldvormingssystemen, het aanbieden van een naadloze stroom van informatie aan zorginstellingen en een 360° aanpak van de patiëntenzorg. Agfa zet in op innovatie door middel van hun intern programma Eureka. Op deze manier willen ze hun collega’s van R&D en Service de mogelijkheid bieden om 10% van hun tijd bezig te zijn met innovaties en om nieuwe ideeën te bedenken en deze uit te werken tot prototypes.

 

Het is de bedoeling om de innovatieve spirit binnen Agfa de voeden en om het personeel op de hoogte te brengen van het Eureka-programma. Oorsponkelijk werd de boodschap verspreid door een PowerPointpresentatie. Maar om zowel de collega’s van R&D als die van Service te bereiken, is het beter om de boodschap op een korte, bondige en attractieve manier over te brengen. Het filmpje moet online rond te sturen zijn en intern gedeeld kunnen worden op het intranet.

 

Het resultaat is een geanimeerd filmje dat het personeel oproept om mee te bouwen aan een modern en innovatief bedrijf. Het zet aan om na te denken over nieuwe mogelijkheden en ideeën die kunnen leiden tot een nieuw prototype. Op de jaarlijkse Innovation Day worden de beste ideeën voorgesteld en worden er prijzen uitgedeeld.

 

 

 

 

 

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.