Enig idee wat Boson is? Een nieuw Custo-lid, maar ook een deeltje uit de kwantummechanica. Hoog tijd voor tekst en uitleg door oprichtster Geerlinde Pevenage.
“Tijdens de 12 jaar dat ik in klassieke en online bureaus werkte, vond ik altijd dat content marketing stiefmoederlijk behandeld werd. Toen ik veertig werd, was het tijd om te stoppen met zeuren en actie te ondernemen.”
Aan het woord is Geerlinde Pevenage, die in 2018 met Boson startte. “In het eerste jaar focuste ik sterk op strategie, maar gaandeweg zijn we er ook productie gaan bijnemen. Die vraag kwam immers geregeld terug.”
Fan van ecosystemen
Intussen telt Boson een vijftal medewerkers en maakt het gebruik van een content collectief om aan zowat alle vragen te kunnen voldoen. Geerlinde Pevenage: “Wij werken met heel wat freelancers, die we kunnen inzetten naargelang het topic, het format en het kanaal waarvoor de content bestemd is. Zo’n netwerk geeft ons enerzijds toegang tot specialisten en anderzijds geeft het ons snelheid.”
Boson maakt zelf ook deel uit van een ecosysteem. Dit contentmarketingbureau huist immers binnen &Koo, een ecosysteem van complementaire bureaus (en op zijn beurt onderdeel van de Cronos-groep). “Ook hier vind je specialisten terug, maar ditmaal binnen disciplines”, zegt Pevenage. “Je hebt merkstrategen, maar ook technische spelers. Met sommigen werken we samen op bepaalde klanten, gedurende een korte of een lange periode; met andere werken we soms op dezelfde klanten, maar afzonderlijk van elkaar.”
Bosonen en fermionen
In zijn korte bestaan kon Boson al behoorlijk wat grote bedrijven overtuigen van op contentmarketingvlak samen te werken. Op de klik met Orange en AG Insurance is Pevenage het meest fier, zonder evenwel Colruyt Group te vergeten. Boson werkt immers (via het interne communicatiebureau CCX) voor merken als Dreambaby en Okay. “De realisatie waar ik het meest fier op ben, is er trouwens een voor die laatste. Net omdat we voor Okay een krantje maakten. Voor een keer weg dus van de online wereld die we zo goed kennen.”
Dan blijft nog maar een vraag op de lippen branden: waarvoor staat Boson? “De naam is gelinkt aan mij interesse voor kwantummechanica”, klinkt het ietwat verrassend bij Geerlinde Pevenage. “Bosonen zijn een type deeltjes, naast fermionen. Ik koos de naam omdat een boson doet wat content marketing op z’n best doet: gewicht en relevantie geven, verbinden, en laten ontstaan. Het ontwikkelen van een contentmarketingstrategie zorgt vaak voor nieuwe inzichten rond het bedrijf en de maatschappelijke relevantie ervan.” Voortaan gaan we de film ‘What the Bleep Do We Know?’ op een heel andere manier bekijken…