BOCA-shortlists: Propaganda Group en HeadOffice leiden de dans

11 september 2023

Het eerste verdict van de twee jury’s van de BOCA is er: 65 ingediende cases haalden een shortlist en zullen op 3 oktober tijdens de jurydag besproken worden. Op 15 november wordt dan bekendgemaakt welke initiatieven een Gold, Silver, Bronze of Craftsmanship BOCA winnen.

Voor de editie 2023 van de Best of Content Awards (BOCA) schreven zich 91 cases in. Dat in twee grote categorieën: Content Marketing en Craftsmanship. 65 onder hen haalden de lat van de shortlists: 36 in Content Marketing, 29 in Craftsmanship.

Voorlopig staan HeadOffice en de verschillende bureaus van Propaganda Group aan kop. Cypres, Propaganda en WAD zijn samen goed voor 9 shortlists (3, 1 en 5), terwijl Head Office er net eentje minder scoort.

Op de derde plek qua aantal shortlists zien we een ex aequo: com&co en The Fat Lady halen er elk 6 binnen. Opvallend is dat The Fat Lady dat telkens doet met cases ingeschreven in de Content Marketing-categorieën, terwijl com&co zijn shortlists mooi verdeelt over Content Marketing en Craftsmanship. In totaal maken 20 bureaus kans op een of meerdere felbegeerde BOCA’s.

Ontdek the shortlist!

De volgende stap is de jurydag, die plaatsvindt op 3 oktober in de ACC-kantoren in Zaventem. Op die dag zal de Craftsmanship-jury het fysieke materiaal voor de Craftsmanship Awards beoordelen, terwijl de Content Marketing-jury de geshortliste cases binnen de categorieën Strategy en Distribution zal beoordelen tijdens een live presentatie.

Voor de bekendmaking van de winnaars is het wachten tot 15 november. Die dag vindt in Antwerp Expo de uitreiking van de awards plaats.

Benieuwd naar de winnaars? Schrijf in voor de Awards Night