Winkel toont duurzaamheidsstrategie JBC

Thursday, May 27, 2021

‘Go Forward’ heet de duurzaamheidsstrategie van JBC. Die wordt concreet in de vernieuwde stadswinkel in Leuven, waar heel wat ruimte voorzien is voor content rond het thema en de inspanningen van JBC. Een kolfje naar de hand van BeContent. 

Doelstellingen

Al meer dan 20 jaar is JBC bezig met duurzaamheid. Maar dit jaar maken ze hun duurzaamheidsambities nog concreter. Dat doen ze onder andere met de onlangs vernieuwde stadswinkel in Leuven, waar alles rond duurzaamheid draait, maar ook met hun ‘Go Forward’ plan. 

Aanpak 

Om het 'Go Forward' duurzaamheidsverhaal tot leven te laten komen, werd een eigen beeldtaal en visueel concept ontwikkeld. Dat was onder andere nodig voor de visuele aankleding van de nieuwe winkel in Leuven waar beleving centraal staat. Alles draait er rond duurzaamheid: van de inkleding en meubels, over de collecties tot heel wat content om klanten te informeren en te inspireren rond het thema en rond de inspanningen die JBC levert. 

Zoals in elke winkel worden ook de kinderen meegenomen in het verhaal met de ondertussen gekende Babs en Tiest. Die twee animatiefiguurtjes – een knipoog naar de oprichter Jean-Baptiste Claes – leggen spelenderwijs het begrip duurzaamheid uit en nemen samen met de kinderen een duurzaamheidsquiz af. Al fietsend kunnen kinderen ook een recyclagemachine in werking laten treden. En via een magische spiegel kan je achterhalen waar het kledingstuk dat je vasthebt, gefabriceerd is. 

De winkel in Leuven is trouwens niet de enige manier waarop JBC rond duurzaamheid communiceert. Zo is er in het magazine geregeld aandacht voor dit thema en zijn de blog, de nieuwsbrieven en de website belangrijke touchpoints.

Resultaten

Deze winkel is een testproject voor JBC. De winkelketen evalueert hoe klanten het ervaren en welke werkpunten er zijn. Waarschijnlijk zal de retailer dit concept ook uittesten in een baanwinkel, voordat een grote uitrol plaatsvindt.Concrete resultaten over de impact zijn op dit moment dus nog niet voorhanden. 

Ontdek andere cases rond duurzaamheid

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.