7 tools om zelf video’s te monteren

2 december 2022

Content wordt steeds visueler en video speelt daarbij een cruciale rol. Maar wat als je weinig of geen budget hebt voor dure filmpjes? Dan kan je nog altijd zelf aan de slag, zeker als je aan de slag gaat met één van deze zes eenvoudige montagetools.

De evolutie van video op sociale media en andere content marketing kanalen, is razend snel gegaan. In 2017 telde Facebook maar liefst meer dan 1 miljard video views per dag. Video wordt dan ook cruciaal binnen elke content marketing strategie.

Maar filmpjes in opdracht laten maken, kan soms een erg dure zaak zijn. Daarom was het leuk te ontdekken dat Leslie Belknap in haar post op de Buffer-blog enkele gebruiksvriendelijke montagetools bespreekt en ook meteen vertelt hoe je er zelf mee aan de slag kan. Voor elk van onderstaande tools geeft zij je een korte introductie, een ‘how to’ en een voorbeeld van een video die met een montagetool werd gemaakt.

4 montagetools om te starten

 1. Magisto

  De montagetool Magisto is een aap waarmee je snel foto’s en video’s kan omzetten in gemonteerde filmpjes, inclusief muziek en speciale effecten.

 2. Animoto

  De gratis app Animoto beperkt het aantal keuzemogelijkheden, zodat de tool bij wijze van spreken de volledige montage voor jou doet.

 3. Videoshop

  Videoshop is een erg user-friendly interface, zonder beperkt te worden door templates.

  Ter inspiratie kan je onderstaande video bekijken die met Videoshop werd gemonteerd.

 4. iMovie App

  Een volgende handige montagetool voor jouw video’s is de iMovie App. Opgelet, deze app is enkel beschikbaar voor iOS en macOS, maar het is één van de beste oplossingen om filmpjes volledig op jouw maat te maken.

Tools om je video te verrijken

 Last, but not least, geeft Leslie Belknap ook nog drie goeie bronnen mee om je clip met een soundtrack te verrijken of om andere filmpjes in je eigen video te incorporeren.

 1. YouTube Audio Library

  Wist je dat YouTube een eigen YouTube Audio Library heeft waarin je op zoek kan gaan naar de perfecte soundtrack voor je video? Hier vind je alle muziek die je kan gebruiken als soundtrack om jouw video naar een hoger niveau te tillen.

 2. We Distill

  Met We Distill krijg je toegang tot schitterende HD ‘footage’ die je kan gebruiken om je filmpje nog mooier te maken.

 3. Pexels Video

  Pexels is de ‘all time favourite’ als je op zoek bent naar extra videomateriaal om jouw montage verder af te werken. Hier kan je gratis footage downloaden om zo je eigen video te verrijken.

 

Wil je meer weten over de rol van video in content marketing?

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.