28 handige links voor contentmarketeers om in mei nog slimmer aan de slag te gaan

27 april 2023

April was een maand om erg 'content' op terug te blikken. Een korte leidraad van enkele content zaken die ons het hardst opvielen. Aangevuld met ongevraagd advies #heldenvanhetinternet.

Epic content marketing

  • Joe Pulizzi, de marketeer achter content marketing, bracht een nieuwe versie uit van z’n boek Epic Content Marketing. Na Content Inc én de be-blog verplicht leesvoer voor elke Belgische content marketeer.

Content nieuws: gelezen en interessant bevonden

Social Nieuws

  • Links in bio! Instagram kondigt aan dat je tot 5 links aan je profiel kunt toevoegen. Bij Linktree zien ze er de lol wel van in.
  • Instagram kopieert lustig TikTok en kondigt ‘nieuwe features’ aan: TikTok-style editing bij Reels, een eigen Reels Trends pagina en nieuwe metrics. Ook gifting wordt verder uitgerold… Net wat we nodig hadden!
  • Snapchat integreert met Mijn AI een ChatGPT gedreven chatbot in z’n app. In de disclaimer zegt Snapchat: “Gebruik Mijn AI niet om politieke, seksuele, intimiderende of misleidende inhoud, spam, malware of inhoud te genereren die geweld, zelfbeschadiging of mensenhandel promoot of die onze Communityrichtlijnen zou schenden. Je moet ook voorkomen dat je vertrouwelijke of gevoelige informatie deelt met Mijn AI.” Ik geloof dat ze bij Snapchat vergeten zijn dat 20% van hun gebruikers (een slordige 123,6 miljoen mensen) tussen 13 en 17 jaar oud zijn…
  • Zelfpromotie – deel 398: Wie zijn de Top 11 Belgische creators op TikTok?
  • Wil je elke week op de hoogte blijven van het gros van het socialemedianieuws: schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Matt Navarra.

Copy-koppie

Content tools

A.I.

Voorlopig is het nog wachten op een AI die het putje van de douche proper maakt of populisten een geweten schopt, maar daarnaast dendert de AI-sneltrein aan een rotvaart verder.

  • “Ik heb niks om aan te doen.” Vergeet het maar… Zalando introduceert binnenkort een eerste bètaversie van een nieuwe, door ChatGPT aangedreven, mode-assistent, die beschikbaar komt op Zalando’s app en web platform.
  • Elke landbouwer – en politicus – weet: je oogst wat je zaait… Nooit te laat om je input te verbeteren: How to Write AI Prompts: The Key to Better Outputs from Generative AI.
  • ‘15 Brilliant websites that use AI to save you countless hours of manual work’. Twitter Thread. Ik geloof het ook niet helemaal, maar je kan er ongetwijfeld je voordeel mee doen.

Het verbluffende staaltje content…

… komt deze keer uit de gamewereld.

Unrecord combineert ultarealistische beelden met een First Person Shooter.

Even een slechte dag?

En geen hond in de buurt? Neem een foto van gelijk wat en Memecam maakt er meteen een meme van.

Op zoek naar nieuwe ideeën?

If you want new ideas, read old books.

 If you want old ideas, read new books.”

Door Ivan – hondenliefhebber – Pavlov

Because, part of the magic of an actual book is that the reader ends up understanding. (Seth Godin)

Of doe niets. 😉

Maak mei onderscheidend boys & girls

Jef De Busser is content director bij HeadOffice.

Mis niets over content marketing

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief