De top 11 van TikTok content creators in België

14 september 2022

Ook in België zijn er TikTok-gebruikers die hard aan de weg timmeren, een trouw publiek op bouwen én die bovendien optreden als content creators voor merken. Custo maakte een eigen top van veelbelovende TikTok-gebruikers.

1. Timon Verbeeck

Met meer dan 669,1 duizend volgers en 21,7 miljoen likes slaagt Timon Verbeeck  erin om de aandacht te vangen door figuren zoals de leerkracht op een hilarische manier neer te zetten. Dat combineert hij met overdreven expressieve gelaatsuitdrukkingen en wat je niet anders kan beschrijven als ‘oergeluiden’. In zijn TikTokvideo’s hanteert hij steevast hetzelfde format en dezelfde rode bodysuit. Bovendien is hij ook de bedenker van ‘Ma Stobbe!’ , het favoriete kinderwoord uit 2021 dat ‘stop’ betekent.

Ontdek de samenwerking van Timon Verbeeck met enkele merken:

 

 

 

 

 

Ook Elias Verwilt (621.000 volgers en 42 miljoen likes) maakt herkenbare TikTok-video’s waarin schoolgaande jongeren zich in herkennen.

2. Aline Dessine

Aline Desinne  is een TikTok en YouTube hype in Franstalig België en Frankrijk. Ze heeft ondertussen 1,9 miljoen volgers en ongeveer 99,3 miljoen likes op haar teller staan. Op YouTube staat ze bekend om haar video’s over voeding, zelfzorg en sport. Haar strakke spieren staan vaak in het middelpunt van de aandacht. Haar TikTok-account toont een compleet andere kant van Aline. Daar laat ze haar humoristische kantjes zien.

Ontdek de samenwerking van Aline Dessine met enkele merken:

3. Oussifooty

Waarom bijzonder: bezeten door voetbal. Oussifooty  (3,5 miljoen volgers, 80,5 miljoen likes) is een Belgische TikTokker die zijn faam wist te verwerven dankzij het ijzersterke algoritme van TikTok om onbekenden in een klap bekend te maken. Vooral zijn imitaties van bekende voetballers gaan steeds weer viral. En dat legt hem geen windeieren, want zo krijgt hij regelmatig VIP tickets voor topmatchen en is hij bevriend met wereldspelers als Kilian Mbappé. Bovendien kan hij zelf ook een aardig potje voetballen.

Ontdek de samenwerking van Oussifooty met enkele merken:

4. Celine Dept

Met 12,3 miljoen volgers en 452,6 miljoen likes is Celine Dept  geen onbekende in het Belgische (social)medialandschap. Ze werd bekend met haar TikTok-video’s in 2019 die vaak over voetbal gaan. Veel jongeren kennen haar ook als de helft van YouTube-powerkoppel CEMI,  waarom ze samen met haar vriend Michiel Callebaut video’s post.

Ontdek de samenwerking van Celine Dept met enkele merken:

5. Nadir de Arabier

Nadir de Arabier , echte naam Nadir Bendenia, is net zoals Oussifooty een TikTok-gebruiker die van de ene dag op de andere dag bekend werd. De Belgische Nederlander of Nederlandse Belg met 1,1 miljoen volgers en 32,7 miljoen likes verwierf zijn bekendheid met springtouwvideo’s, maar ondertussen maakt hij vooral korte sketches. De grote favorieten hierbij zijn video’s waarin hij ‘the way of life’ in het Westen vergelijkt met die in het Midden-Oosten.

Ontdek de samenwerking van Nadir de Arabier met enkele merken:

6. Average Rob

Robert Van Impe, a.k.a. Average Rob, is waarschijnlijk hét opkomend sociale media-fenomeen van België op dit moment, met 564,8 duizend volgers en 10,3 miljoen likes. Hij werd bekend met enkele video’s over het studentenleven, maar ondertussen behoren onder meer zijn video’s waarin hij bizarre sporten uittest tot de meest geconsumeerde content in België. Dat doet hij trouwens steevast met zijn jongere broer Arno, a.k.a. Arno The Kid.

7. Maliciadorable

Ook in Franstalig België hebben we een echt powerkoppel, namelijk Malicia en Salva a.k.a. Maliciadorable. Zij schrijven 3 miljoen volgers en reeds 120 miljoen likes op hun naam. Ze hanteren geen vast format in hun TikTok-video’s maar we garanderen je dat ze dolkomisch zijn.

Ontdek de samenwerking van Maliciadorable met enkele merken:

8. Jonatan Medart

Jonatan Medart is een Vlaamse social media content creator die in minder dan twee jaar tijd de harten van vele jongeren heeft gewonnen met zijn grappige video’s op TikTok, Instagram en YouTube. Zijn echte bekendheid verwierf hij met zijn 2020-lied. Ondertussen is hij goed voor 544,3 duizend volgers en 33,6 miljoen likes.

Ontdek de samenwerking van Jonatan Medart met enkele merken:

9. Nicolas Caeyers

In tegenstelling tot vele andere TikTokkers is Nicolas Caeyers de camera niet vreemd. Al sinds zijn jeugd acteert en zingt hij, dus zijn gevoel voor performance zit meer dan goed. Op TikTok en andere sociale media is hij vooral bekend omwille van zijn video’s waarin hij de rol van Sabine speelt, een vrouw met een mening over alles. Hij telt ondertussen 145,8 duizend volgers en 1,8 miljoen likes.

Ontdek de samenwerking van Nicolas Caeyers met enkele merken:

10. Dylhanfat

Dylhan Fat  is een TikTokker die vooral in Brussel, Wallonië en Frankrijk veel succes kent (2 miljoen volgers en 56 miljoen likes). Hij doet aan stand-up comedy en zijn video’s op TikTok zijn daar grotendeels een reflectie van. Hij maakte ook al verschillende video’s samen met TikTok topduo Maliciadorable.

Ontdek de samenwerking van Dylhan Fat met enkele merken:

 

11. Nicoenvrai

Nicolas Lacroix, bekend onder de naam Nicoenvrai op TikTok, is een Belgische influencer gekend omwille van zijn komische parodieën van video’s die viral gaan en omwille van zijn ‘trop gentil” uiterlijk. Hij scoort niet enkel op TikTok maar doet ook regelmatig aan stand-up comedy. Op TikTok is hij ondertussen goed voor 1,4 miljoen volgers en 46,9 miljoen likes.

Ontdek de samenwerking van Nicolas Lacroix met enkele merken:

 

 

 

 

De meest opvallende Belgische merkencases op TikTok

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.