Een nieuw hoofdkwartier voor The Fat Lady in de Tondelier-site in Gent

19 november 2020

Na een halfjaar zoeken naar de gepaste ruimte besluiten om een gloednieuw kantoor in te richten aan de vooravond van de uitbraak van een pandemie, je moet het maar durven. Koen Denolf, Strategist en Managing Partner, zag het echter als het ultieme moment om het concept van wat een kantoorgebouw in 2020 precies is, opnieuw uit te denken.

In de afgelopen maanden zagen we af en toe berichten passeren van bedrijven die ervoor kozen om hun fysieke kantoorgebouwen volledig op te geven. Niet onbegrijpelijk nu het coronavirus voorlopig here to stay lijkt. Maar daar denkt Koen Denolf anders over. Bij The Fat Lady begonnen ze begin dit jaar aan de inrichting van hun nieuwe kantoor.
Ik geloof niet in het opgeven van ons fysiek kantoor en het contact met mijn medewerkers. Interactie is belangrijk, het is deel van de job, zorgt voor betere resultaten en laat ons toe vlug te brainstormen als dat nodig is.

Coronaproof kantoor

Voor de inrichting van de nieuwe kantoorruimte kregen ze de hulp van interieurvormgeefster Ellen Van Acker. “Ze heeft echt iets mooi gemaakt van de lege doos die het aanvankelijk was”, vertelt Koen Denolf. “Op het moment dat we begonnen, ontwierpen we met haar eigenlijk het ideale post-corona kantoor. Het is de perfecte mix van kantoor- en woonruimte. Zo heeft iedereen zijn eigen bureau, maar kunnen ze er ook voor kiezen om op verschillende plekjes, zoals het salon of de lange eettafel, te zitten.”

Rijst misschien de vraag of de medewerkers nu wel gebruik kunnen maken van hun nieuwe werkruimte. “Uiteraard is dit niet het ideale moment, maar we werken ter plaatse momenteel maar met een deel van de bezetting”, legt Koen verder uit. “We zien sowieso dat mensen zich meer organisch gaan verspreiden. Het gaat niet meer om het hebben van een eigen desk, maar wel om de ruimte hebben om te bewegen en na te denken.”

Sportmeetings en openluchtconcerten

Ver verhuisden ze bij The Fat Lady niet. Gent is nog steeds hun thuishaven. Een kleinere stad in vergelijking met Brussel of Antwerpen, maar eentje die langzaam uit haar voegen aan het barsten is. Het kantoor verhuisde van de dokken naar de Tondelier-site, een plek die volledig past in het nieuwe kantoorconcept van The Fat Lady. Het is een plek in volle ontwikkeling, vertelt Koen Denolf ons. “Voor de deur komen nog een park en concertzaal, waar onder meer openluchtconcerten zullen plaatsvinden. In ons gebouw zit zelfs een sporthal. Zodra het hele coronagedoe voorbij is, hopen we hier zelfs sportmeetings te houden met onze klanten.”

Op de groei

De nieuwe kantoorruimte is voorzien op zo’n 36 werknemers, maar hebben ze bij The Fat Lady niet de ambitie om exponentieel te groeien, zeker nu er net 3 nieuwe medewerkers zijn bijgekomen? “Voor mij bestaat de truc erin samen te werken met een selectie fijne klanten en een goede relatie met hen te behouden en niet om per se het grootste contentmarketingbedrijf in België te worden. We zitten nu met een goede aanpak, leuke medewerkers en een heldere visie en dat willen we zo houden.”

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.