Neem deel aan de eerste Content Marketing Barometer

24 januari 2022

De shift richting content marketing is duidelijk. Maar hoe groot is de markt nu? En welk percentage van de communicatiemix is voor content marketing? Ons land beschikt niet over cijfermateriaal en daar wil Custo wat aan doen. Samen met AP Hogeschool en marketing- en communicatiebureau Reputations zet het een marktonderzoek op.

De Custo Content Marketing-barometer peilt aan de hand van 40 vragen bij alle Belgische bedrijven en organisaties (zowel profit, non-profit als overheid) naar de inzet en het maturiteitsniveau van content marketing in België. Zo wordt onder andere in kaart gebracht welke sectoren en type bedrijven content marketing vandaag inzetten, voor welke doeleinden content marketing het meest wordt gebruikt en in welke mate de marketingdiscipline ingebed is in de werking.

“Met dit onderzoek willen we een duidelijk zicht krijgen op het huidige gebruik van content marketing in België en de intenties voor de toekomst. Het is de bedoeling dit onderzoek jaarlijks te herhalen”, aldus Johan Vandepoel, CEO van ACC, de vereniging waarvan Custo deel uitmaakt.

Hij moedigt adverteerders dan ook aan deel te nemen aan het onderzoek. Custo-leden kunnen hun klanten hiertoe aanmoedigen.

Neem deel aan het onderzoek en win een exemplaar van het boek ‘Dit is Content Marketing’

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.