De rol van video binnen content marketing

23 oktober 2016

Video is duidelijk aan een opmars bezig als tool om content te brengen. De Content Marketing Association (UK) ging daarom op onderzoek uit en verzamelde niet alleen een heleboel cijfers maar ook gevarieerde en leuke cases van brands die video inzetten in hun content marketing.

Die studie van de CMA is des te interessanter als je de stelling van Cisco zou volgen dat 90% van de online trafficbinnen drie jaar uit video zal bestaan. Ook het feit dat YouTube niet langer alleenheerser is en platformen als Vine en Instagram een andere aanpak toelaten, draagt alleen maar bij tot de nood aan meer duidelijkheid over het inzetten van video in content marketing.

 

Strategisch benaderen

Clare Hill, de managing director van de CMA, geeft daarom ook aan dat het succesvol inzetten van video over meer gaat dan het creëren van content en de keuze voor een platform. Als merk moet je weten waar je je video content precies voor wil gebruiken en hoe je de resultaten kan meten (en dat gaat een stuk verder dan enkel het meten van clicks!).

 

Facts & figures

Onderstaande cijfers geven alvast een goede indicatie van de stand van zaken en de toenemende impact van video op content marketing (op middellange termijn binnen het Verenigd Koninkrijk). Als je graag meer wil weten, download dan het rapport voor extra insights en concrete cases.


Ontdek 7 tools om zelf video’s te monteren

Waarom content marketing geen kost maar een investering is