Lezersonderzoek bewijst: A.S.Magazine blijft scoren met content marketing

Tuesday, January 19, 2021

10 jaar na het eerste onderzoek lieten A.S.Adventure en HeadOffice opnieuw onderzoek uitvoeren naar de impact van A.S.Magazine. De Custometer geeft aan dat het blad sterk geapprecieerd en veel gelezen wordt. “En dat zegt meteen iets over de succesvolle plaats die print binnen een contentmarketingaanpak kan hebben”, klinkt het bij Jef De Busser van HeadOffice.

Met een appreciatiescore van gemiddeld 8,6 op 10 doet A.S.Magazine het op alle vlakken goed. Vooral de kwaliteit van de foto’s (8,9) en het ontwerp van de cover (8,8) vallen in de smaak, net als de lay-out (8.6), het taalgebruik (8,5) en de kwaliteit, diepte en variatie (8,4) van de content.

“De appreciatie toont aan dat we erin slagen om onze ambitie over de hele lijn waar te maken”, aldus Jef De Busser, Content Director bij HeadOffice. “We willen trouwe klanten van A.S.Adventure blijvend inspireren met het beste vrijetijds- en outdoormagazine van België en dit onderzoek bevestigt dat.”

“Het bevestigt ook dat A.S.Magazine erop blijft vooruitgaan”, gaat hij verder. “We blijven evolueren. In 2018 was er een grondige restyling, met onder andere een prominentere rol voor user generated content. Het magazine dat in 2010 werd onderzocht, is dus volledig anders dan het blad nu. En toch gaat de appreciatie er nog op vooruit.”

Magazine = aandacht

Een tweede opvallend cijfer is de leestijd. Mensen lezen gemiddeld 30 tot 45 minuten in A.S.Magazine. “Je kan met een goed gemaakt magazine dus de aandacht van de mensen vasthouden”, klinkt het bij Jef De Busser. Opvallend: 57% van de lezers leest een nummer van voor tot achter.

En wat de klanten over A.S.Adventure lezen, blijft ook hangen. Deze Custometer toont aan dat twee op de drie lezers hun mening over A.S.Adventure met anderen delen en doorgaans is die mening positief. Jef De Busser besluit: “In tijden waarin voor heel wat bedrijven NPS een belangrijk criterium is, is dit meer dan mooi meegenomen.”

A.S.Magazine verschijnt vier keer per jaar, heeft oplage van 150.000 stuks en wordt verdeeld onder de klanten van A.S.Adventure. Het is een onderdeel van het Explore More-loyalty programma dat door HeadOffice voor A.S.Adventure werd ontwikkeld.

Meer info over de Custometer 

Meer info over de Explore More-loyalty case

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.