De nieuwe Zalando of bol.com worden?

Tuesday, March 15, 2016

De meeste grote e-commerce sites kiezen resoluut voor content om hun verkoopscijfers te optimaliseren (zie ook de case van Wehkamp). Maar ook als kleinere webshop is het interessant om content als hoeksteen van je site te gebruiken.

 

Moet dat dan echt? Content gebruiken als de webshop al doet wat die moet doen? Toch wel. Er zijn immers verschillende redenen aan te halen, maar één van de belangrijkste is dat je zo veel sneller opduikt in de customer journey van je potentiële klant.

 

 

Content wordt een must

 

De reden dat je content in je webshop moet gebruiken is niet enkel dat je concullega’s het steeds vaker doen. De belangrijkste reden is dat de consument veranderd is.

 

Bij een vraag of probleem, gaat die niet langer langs bij de winkelier maar gaat hij/zij zelf op zoek naar alle mogelijke informatie over diensten, producten of problemen. Komen ze in hun zoektocht terecht op een webshoppagina die hen dat soort info biedt, dan sta je natuurlijk al een hele stap verder. Zorg er wel voor dat je platte promo vermijdt en op een neutrale en objectieve manier een oplossing biedt voor het probleem.

 

 

Content voor een webshop

 

In deze post van MediaForta kan je in detail nalezen wat deze verschillende contentvormen voor jouw webshop kunnen doen:

 

  • Blog
  • E-mail
  • Productvideo
  • FAQ
  • Social media

 

 

 

Als je zeker wil zijn dat je content ver van promopraatjes blijft en relevante info aan je prospects biedt – een goeie manier ook om hoger te scoren in de serach rankings – denk er dan ook aan dat je altijd beroep kan doen op één van de Custo agencies.

 

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.