NewsMaster haalt de banden met Moovizz aan

Tuesday, June 30, 2020

NewsMaster versterkt zich met videospecialist Moovizz. Beiden maken ze deel uit van het netwerk van Rossel. NewsMaster CEO Martial Chouvel legt uit.

“Wil je tegenwoordig aan content marketing doen, dan is video een conditio sine qua non. Vroeger werkten we samen met verschillende leveranciers, maar we hadden het gevoel dat we nog verder moesten gaan. Vandaar de beslissing om Moovizz binnen NewsMaster te integreren.”

Aan het woord is Martial Chouvel, CEO van Custo-lid NewsMaster. “We konden ook zelf een cel opstarten”, gaat hij verder. “Of een overname doen. Maar met Moovizz halen we een specialist binnen die al binnen het Rossel-netwerk zat.” De Franstalige mediagroep participeert ook in NewsMaster.

Filmen vanop afstand

Moovizz, onder leiding van Cédric Renwa, telt 5 vaste medewerkers en heel wat freelancers en vervoegt zo het vaste team van NewsMaster dat zo’n 15 medewerkers telt. Beide blijven vanuit hun eigen bureaus werken. Voor de eerste is dat in Luik, voor de tweede in Waterloo. “We hebben de afgelopen maanden geleerd dat op afstand werken prima lukt”, zegt Chouvel hierover.

Dat bewijst een recente case voor Actiris. Voor de blog YES!, bedoeld voor werkzoekenden, was het tijdens de lockdown niet evident de continuïteit te garanderen. Meer dan een derde van de content is immers video. Behoorlijk moeilijk te produceren wanneer je niet buiten kan…  NewsMaster en Moovizz namen de video’s dan maar op afstand op en werkten daarvoor met een gaming platform om ervoor te zorgen dat de beelden en het geluid niet te veel gecomprimeerd werden om een goede kwaliteit te kunnen garanderen. In totaal werden zo meer dan 20 video’s geproduceerd.

Bekijk YES!

Newsletter

Benieuwd naar de nieuwste trends in content marketing? Schrijf u in en ontvang onze newsletter in uw mailbox.